Belşug

Când din crâşmă ai ieşit
Şi în şanţ ai adormit
Albă zăpadă
S-a pornit să cadă

(Ada Milea)

Cine a spus că suntem o ţară săracă? Avem atâta belşug, dar nici nu ne dăm seama. Cum ce? Avem zăpadă. 100 milioane de metri cubi în Bucureşti, cică. Şi ştirile spun că doar intersecţiile mari vor fi curăţate ca lumea, cu zăpada dusă undeva în afara oraşului. Ar fi amuzant dacă n-ar fi trist, concluzie la care eu unul, cel puţin, am putut ajunge pur şi simplu uitându-mă pe balcon zilele astea.

Vine vecinu’ cu lopata şi se pune pe deszăpezit la greu, doar, doar şi-o dezgropa maşina. Nici până azi n-am înţeles cum a reuşit să iasă, având în vedere că nici străduţele din jur nu erau mai ferite. În fine, până la urmă, omul termină, se urcă în maşină şi pleacă. Cum zăpada n-avea unde s-o arunce, a dat-o pe locul de parcare al lu’ vecinu’ 2.

Şi mai încolo vine vecinu’ 2 cu lopata şi se pune pe deszăpezit la greu, doar, doar, şi-o dezgropa maşina. Omul termină şi el, se urcă în maşină şi pleacă. Îmi pare rău, nu primiţi nici un premiu pentru că aţi ghicit pe locul cui a dat zăpada.

Şi uite aşa nu ne mai încap străzile şi nici măcar locurile de parcare. Şi nu e de vină vreo explozie bruscă a pieţei auto, care ne-ar fi dus la o medie de vreo zece maşini pe locul de parcare, nici faptul că au fost sărbătorile şi ne-am umflat cu chestii de sezon. Nu, de vină e ninsoarea. O ninsoare ceva mai zdravănă, în decembrie. Ce surpriză!

Bineînţeles, Vanghelie n-a putut fi găsit, plecat în Hawaii. Asta ca fapt divers, că oricum nu-s în sectorul lui. Dar pare mai de bun simţ să dispari decât să faci ca Videanu, care ne anunţa liniştit că cele 3,141592 utilaje sunt toate în teren. Probabil blocate în nămeţi. Şi că oricum nu-i vina lui, e a firmelor. La noi aici, la Românica, mereu e de vină tastatura, nu?

Şi noi, luând exemplu de la aceşti oameni minunaţi şi excelentele lor eforturi în slujba cetăţeanului, aruncăm cu praf, pardon, zăpada unii în ochii altora.

Dar să nu fim aşa cârcotaşi. În sfârşit avem şi noi parte de ceva în cantităţi industriale, aşa, superofertă de sărbători, şi stăm să ne plângem de Vanghelie. Ntz ntz ntz…

Voie bună, şi să nu vă umpleţi ghetele de zăpadă ca mine!(adică să fiţi ceva mai îndemânatici/atenţi ca mine)(adică să nu fiţi eu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s