Blogroll sau despre ce să scrii când n-ai despre ce scrie

The secret to creativity is knowing how to hide your sources.

(Einstein)

Sper că aţi observat lista de linkuri de pe-aici, din dreapta, şi poate sunt dator cu o explicaţie despre de ce vi-i recomand şi de ce pe ei şi nu pe alţii.

  • Adrian Georgescu, un jurnalist adevărat. Scrie, din ce înţeleg, în Gazetă şi Evenimentul. Primul lucru care mi-a atras atenţia la el au fost articolele de o ironie înţepătoare, dar în slujba unui bun simţ care pe la noi, şi prin multe părţi, inclusiv sau mai ales la case mai mari, lipseşte (iertat fie-mi exemplul. Un visător, şi asta în sensul cel mai pozitiv cu putinţă, un om care pune sufletul deasupra minţii şi oamenii deasupra numerelor, sau cel puţin asta e impresia cu care am rămas eu.
  • Constructorul Bolintin Deal, echipa de divizia D care are blog. Pitoresc total, sau găsiţi voi cuvinte mai bune. Fotbalul jucat de dragul fotbalului, cum ar trebui să fie. Criminale pozele cu jucătorii lucrând la vestiar. They don’t call it Constructorul for nothing.
  • Drojdia, cenaclu literar clandestin. O iniţiativă lăudabilă a unor tineri de vârsta noastră (mea, dacă vreţi). Uite, domne, că lumea mai scrie şi lumii îi mai pasă în zilele noastre. Respect!
    PS: Poate sunteţi interesaţi de concurs.
  • Opiniile Gazetei, oameni care ştiu să scrie şi ştiu despre ce să scrie. Chit că linkurile pe care vi le-am trântit eu sunt spre Radu Naum, cel mai bun şi lucid comentator din România, după mine, respectiv Radu Cosaşu, un scriitor remarcat şi care le zice într-un mare fel, nu-s de neglijat nici ceilalţi, chiar deloc. În special Radu Paraschivescu, din nou un analist lucid cu un stil foarte plăcut, şi Traian Ungureanu, cu perspective asupra sportului şi culturii britanice, şi nu numai.
  • Terorism de cititoare, un blog cu şi despre cărţi, de la o persoană care a citit probabil mai mult decât o să citesc eu în toată viaţa. Şi în plus este adepta unei analize bazate pe feeling şi nu pe târnăcop, ceva lăudabil într-un an al vieţii şi şcolii în care aud încontinuu „aici e vorba de tehnici”, „trebuie să gândiţi estetic” şi alte cele. Şi mai are şi atitudinea potrivită vizavi de apropiata zi a lui Eminescu.
  • The Daily WTF, un loc cu gafe, bâlbe şi orori din lumea software-ului. Un pic geeky pentru o persoană care n-are a face cu domeniul, but if you’re into that kind of thing, recomand călduros.
  • XKCD, a webcomic. Din nou, destul de geeky, cu referiri dese la matematică/programare, dar, astea fiind spuse, amuzant.Exemplu-mi preferat.

Voie bună!

Reclame

2 răspunsuri la „Blogroll sau despre ce să scrii când n-ai despre ce scrie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s