Mascota Bucureştiului: ghid electoral

Zboară, puiule, zboară! 

Probabil aţi auzit despre planurile primăriei Bucureşti de a ne găsi un animal, ceva, pentru siglă, care să ne reprezinte, şi cică la un moment dat s-ar putea să ne şi întrebe, deşi noi normal că n-o să ne obosim să răspundem.

Ei bine, aveţi AICI, în exclusivitate, o analiză detaliată, de peste trei cuvinte a candidaţilor de până acum, deşi cursa încă e deschisă şi poate va apărea din umbră cineva care se va dovedi mai bun decât toţi ceilalţi. Iar analiza este făcută de un expert de clasă mondială, care cu greu a acceptat să facă asta pentru voi: eu!!!

  1.  Leul. Foarte bună propunere. Îl găsim peste tot în oraş şi îi cunoaştem puterea deosebită. E singurul lucru de care au frică minunaţii noştri domni primari, consilieri şi ce om mai avea. Prin urmare, e singurul mod prin care îi faceţi să îşi schimbe părerea, deşi n-aş recomanda practici aşa extreme. Ah, ce, era vorba de animal, nu de bani?
  2. Gărgăriţa. Mică şi strivibilă, gărgăriţa e probabil varianta cu care cetăţeanul Bucureştiului se poate identifica cel mai clar din cele de pe lista asta. Nu, nu vă flataţi, nu suntem chiar fluturi. Gărgăriţa mă trimite la primăvară, care e, după mine, singurul anotimp în care n-avem probleme masive în Bucureşti. Nu-i destul de frig ca să ningă sau destul de cald ca să vorbim de caniculă sau destul e nuştiu ca să plouă, deci nici caracteristicile de şvaiţer ale infrastructurii nu se văd.
  3. Acvila, că tot se poartă. Acvila se află şi acum pe stema Bucureştiului, şi probabil s-a mers pe principiul „La vremuri noi, tot noi”. Recomand cu căldură, fiind varianta cea mai inovatoare. M-aş mai lua de ea, dar fir-ar, chiar inspiră ceva seriozitate. Nu că m-aş simţi reprezentat.
  4. Fluturele. Probabil o aluzie subtilă la speranţa de viaţă a bucureşteanului mediu.
  5. Porumbelul alb. Sunt sigur că ultimele tendinţe de la Milano îl recomandă. Ideea perfectă pentru un oraş în care şoferii se claxonează şi se înjură, pensionarii se îmbrâncesc la cozi, duduile de la ghişee şi oamenii care vin la ghişeele respective fac un schimb mental de amabilităţi inimaginabil, iar oamenii se salută cu „Mâncaţaş ce fatzah ai!”, şi toate astea dintr-un motiv simplu: pentru că pot!

Eu aş fi ales un munte înalt, verde parţial, puţină zăpadă în vârf, un pârâu cu o pajişte mai la poale, eventual şi nişte vaci. E emblema perfectă: n-are legătură cu nimic şi dă bine.

Dintre cele de mai sus, tot leul e mai bun, dar nu unul, ci câteva teancuri bune.

Şi în caz că vă întrebaţi unde eram zilele astea, aş vrea să vă pot spune ceva inteligent, dar eu sunt liber şi e mult fotbal la televizor, iar şi atunci când nu e, lenea tot e mare…

De asemeni, Wordpress mi-a măcelărit un paragraf de mai sus iar eu mă las. Voie bună!

Reclame

2 răspunsuri la „Mascota Bucureştiului: ghid electoral

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s