Nesimţire, cenzură şi structuri euroatlantice

Adică nimic nou sub soare. Eu ştiam că ne preţuim partenerii occidentali până la punctul în care le scriem scrisori de dragoste, dar nu mă aşteptam ca pupincurismul să se îndrepte la fel de vârtos spre est. Adică om sta noi cam incomod între cele două puteri, dar puţină demnitate se poate?

Despre ce e vorba de data asta: Anna Politkovskaia, jurnalistă rusă, a scris o carte despre corupţia din jurul regimului lui Putin. Şi a primit răsplata pe care o primeşte pe acolo orice voce care ar putea fi periculoasă: un glonţ în cap.

Cartea supravieţuieşte şi se bucură de ceva succes internaţional, iar de curând a apărut varianta română. Care avea şi ea o reclamă printr-o staţie de metrou. Iar descrierea cărţii a fost ştearsă de pe afiş. Să nu cumva să se supere cineva.

Jenant. Atât.

Descrierea suna aşa:

Încă de la intraraea lui pe scena publică internaţională, Vladimir Putin s-a prezentat drept un conducător deschis, luminat, dornic să dezvolte relaţiile cu Occidentul.

Spre deosebire de multi alti jurnalisti, Politkovskaia n-a avut niciodata incredere in imaginea de presa a lui Putin. Politkovskaia demonteaza reprezentarea idealizata a fostului presedinte rus, atat ca om, cat si ca brand, printr-o dezvaluire devastatoare a politicii sale: afacerile mafiei, coruptia militara si judiciara, asediul terorist asupra unui teatru moscovit, tragedia de la o scoala din Beslan. Poate ca o consecinţă a radicalismului său vehement, ziarista supranumită “conştiinţa morală pierdută a Rusiei” a fost împuşcată pe 7 octombrie 2007.

Poze înainte şi după se găsesc pe blogul lui Victor Jalba, cel care a realizat afişul.

Via terorista.ro.

Reclame

Un răspuns la „Nesimţire, cenzură şi structuri euroatlantice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s