Beijing 2008: rezumatul zilei 5

A fost o zi productivă pentru românaşi, deşi n-am apucat să văd în direct momentele cele mai importante ale zilei, pentru că dormeam, ca tot omul. Am mai prins bucăţi pe la reluări.

La gimnastică a fost concursul pe echipe feminin. România a luat bronzul, terminând în faţa Rusiei, ceea ce cred că nu-i taman rău având în vedere că şi acolo suntem în scădere. Nu mai are nici un farmec cu sistemul ăsta de punctaj, care mă ameţeşte cumplit. Ce-i aia, bre, 14.560 puncte? Eu vreau o notă între 1 şi  10! E posibil ca schimbarea să nu fie chiar nouă, dar nu prea urmăresc şi acum m-a izbit.

În acelaşi timp, echipa de handbal bătea Franţa cu 34-26. Cuvinte frumoase de la adversare, joc convingător, scor care mă face puţin să cad pe spate. În ritmul ăsta, naţionala are mari şanse la medalii, dar pentru asta ar trebui să ne ferim de un eventual sfert cu Rusia (nu ştiu ce tre’ să facem pentru asta, că n-am prea studiat). Mai jucăm vineri cu Angola şi duminică în cel mai greu meci din grupă, cu Norvegia.

Ana Maria Brânză  a câştigat argintul la floretă, a patra medalie olimpică a scrimei româneşti şi a doua la ediţia asta. Finala a fost pierdută cu 15-11 în faţa nemţoaicei Britta Heidemann.

Între timp, la înot cad recordurile pe capete. S-au văzut recorduri olimpice doborâte încă din calificări. Se obţin timpi atât de buni încât la un moment dat Ioan Gherghel a terminat pe locul 20 în calificări, deşi a stabilit un record naţional. Un nene din Coreea de Sud a făcut noul record al Asiei, dar asta nu l-a oprit de la a termina la o lungime în spatele lui Michael Phelps. Apropo de Phelps, azi a stabilit un nou record: 11 medalii olimpice de aur, mai mult decât oricine altcineva din istorie. A cincea medalie de la Beijing şi al cincilea record mondial, cu ştafeta de 4x200m, record mai bun cu aproape patru secunde decât fostul.  De la noi, Camelia Potec a ieşit pe locul 5 la 200m, o altă cursă de record mondial, câştigată de Federica Pellegrini din Italia.

Echipa feminină de ping-pong a câştigat cu 3-0 meciul cu Germania, primul din grupe. Urmează partide cu Hong Kong şi Polonia. Se califică primele două din grupă.

Iar în ştiri pe scurt, TVR1 a selectat aşa bine ce transmite încât au reuşit să nimerească un blat în turneul de fotbal: Italia-Camerun 0-0. Echipele au pasat mingea în mod anemic de colo-colo toată repriza a doua, după care s-au calificat împreună. Talk about Olympic spirit.

Voie bună!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s