Sportul Studenţesc – Ştiinţa Bacău 1-1

Ultimul meci când m-am făcut fleaşcă era, totuşi, în noiembrie. Şi nu eram răcit. Şi măcar atunci am câştigat. Când am ieşit din metrou, mi-am permis să sper că de data asta o să pot spune “na, ţeapă, că n-a plouat”. Şi aerul avea acel iz de munte după care me înnebunesc. I-a trecut repede. Până am ajuns la stadion a şi început. Mai încolo a început să-i toarne serios şi la un moment dat se simţea nevoia de-o nocturnă, ceva.

Zona de sub acoperiş era plină şi restul stadionului era cu desăvârşire gol. Şapte oameni şi doi câini în peluza noastră, doi oameni în tribuna doi. Peluza oaspeţilor, imaculată. Bucureşti, 14 grade. Coafura nu rezistă.

Ştiinţa Bacău, echipă înfiinţată cam ieri la prânz direct în B, a început clasic pentru o formaţie venită să ciupească şi ea un punct acolo. Şi aşa a şi continuat. Şi mai nasol, le-a şi ieşit. Începutul a fost al nostru, într-o dominare clară, dar comodă pentru oaspeţi, pentru că mingea nu prea ajungea în careu. Curse bune pe flancuri pentru Varga, respectiv Stângă, care a fost titular. Meciul ăsta mi s-a părut că Andrei s-a descurcat cu mingea la picior, dar încă mai cârcotesc vizavi de loviturile lui de cap. Azi a luat bine mingile înalte, le-a lovit în plin, dar direcţia a fost cam..grmf. Dar să nu anticipăm. Golul nostru a venit la o minge trimisă de Ferfelea din partea dreaptă, de pe la 20 de metri, care a arătat mai mult a încercare de lob decât a centrare. În fine, poate că nici el nu ştie ce-a vrut. Curelea atinge sau nu atinge mingea, sau poate chiar amândouă în acelaşi timp, iar aceasta şi portarul băcăuan, ieşit pe centrare, se preling una pe lângă alta. Mingea îşi continuă prelingerea spre poartă, portarul îşi continuă prelingerea oriunde, în marele necunoscut, doar spre poartă nu.

La pauză, 1-0, cer noros şi averse de ploaie, informează ANM. Vânt puternic în Crişana şi Maramureş.

Senin în Regie

Senin în Regie

În repriza a doua, apărarea noastră s-a cam topit. La fiecare fază de atac a lor, faze care de altfel au fost rare dar luuungi, tremuram serios. Şi de atâta tremurici am luat şi un gol, la o fază clasică pentru noi, cu fundaşii dormind şi atacantul advers trezindu-se cu Samoilă faţă în faţă. 1-1.

Între acele câteva faze de atac ale lor, noi am ratat în draci. Am avut cornere să dăm şi la nepoţi, unele bătute în plopi, altele centrate pentru lovituri de cap ale lui Curelea sau Stângă care s-au dus cu vreo 5-6 metri prea în dreapta. Vreo două-trei asemenea faze, la care mai adăugăm una în care Curelea primeşte mingea în careu, uşor în spate, încearcă s-o preia şi până se lămureşte unde e el, unde e piciorul lui şi unde e mingea, degajează apărarea oaspeţilor.

Atunci când lovitura de cap a fost pe poartă, şi încă formidabil plasată, chiar sub bară, portarul băcăuan a scos incredibil. Cu atât mai greu de crezut cu cât cu o fază înainte lăsase mingea în corner, deşi ar fi putut să plonjeze după ea fără nici o grijă. O altă lovitură de cap a lui Stângă se ducea spre vinclu, dar a fost scoasă de pe linia porţii de către un nigerian din Bacău. Mai adăugăm un şut de la distanţă al lui Stângă, pe colţul lung, scos de portar în corner şi avem tabloul unei reprize în care am trecut de o mie şi una de ori pe lângă 2-1.

De la noi aş vrea să nu remarc pe nimeni, deşi se vede şi din citirea celor de mai sus că Stângă a fost peste tot şi parcă, parcă se apropie de ce am vrea să fie. De la ei aş vrea să-i remarc pe negri, pentru că..na, sunt mai uşor de observat. Ştiu, strâmbaţi din nas, dar ce, vouă nu vă sar în ochi? Aş vrea să-l remarc pe unul care a vrut să înceapă să se tăvălească pe-acolo când a primit un bobârnac, iar mai târziu a dat dovadă de o nesimţire de cartea recordurilor la cât de înceeeet se târâia în afara terenului la schimbare. Chiar, ai voie să mergi cu spatele când ieşi din teren? Poate mai ies câteva secunde şi de-acolo. Aş vrea să-l remarc şi pe colegul lui care, cum prindea mingea, cum o bubuia spre un punct cardinal aleator, de două ori reuşind să dea peste tribună. De altfel, de la un moment încoace, ”cum prinzi mingea dă-o tare şi afară” a devenit singura idee tactică din jocul oaspeţilor. Se poate să mai fi fost unul sau doi moldoveni din Nigeria, sau chiar din plaiuri mai exotice, din moment ce portarul îl tot striga pe unul Evora. Dar să ne încheiem obligatoriul paragraf rasist, că ne-am cam lungit.

În ştiri pe scurt, meciul de cupă cu Steaua va fi la Urziceni, ceea ce mi se pare suficient de bilibistrocizant ca să nu mai adaug nici un comentariu. Aştept preţul biletelor ca să pot spune şi cu cealaltă jumătate de gură că nu merg.

Am pierdut doar un meci de la începutul sezonului , dar asta nu ne împiedică să pierdem puncte în ritmul în care ia apă o barcă găurită pe-o vreme ca asta. Ce-o fi, o fi. Video aici. Haide Sportul!

Reclame

2 răspunsuri la „Sportul Studenţesc – Ştiinţa Bacău 1-1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s