Sportul Studenţesc – Ceahlăul Piatra Neamţ 0-0

Pe scurt: Samoilă e Superman, ei sunt ţărani, Bogaciu e un sclav (deşi având în vedere pădurea de cumetrii care duce de la Piatra la casa fotbalului, orice arbitru ar fi fost un sclav) şi parcă, parcă se vede o diferenţă în atitudine după meciul cu Steaua.

Trezit târziu, mâncat târziu, bărbierit târziu, spălat târziu, plecat târziu. Şoc şi groază: am ajuns înainte de începutul meciului. Nu cu mult, dar intenţia contează. Stadionul parcă ceva mai plin ca în restul sezonului, parţial pentru că jucăm cu singura echipă din serie care e sigură că va promova, chiar dacă va trebui modificat clasamentul pentru asta. Şi parţial se simte efectul meciului cu Steaua. Lumea îşi mai aminteşte de tine când ai rezultate. Poate un oarece factor şi pentru începerea anului universitar, care poate a mai adus studenţi curioşi din căminele din jur. Sper să nu-i fi gonit, totuşi a fost un meci peste media noastră.

Nu voi insista prea mult pe faze individuale, pentru că nu prea am pe ce insista. A fost un joc plăcut prin faptul că a fost disputat, echipele au pus osul, şi-au dorit mult dar…n-au prea putut. Mingea ajungea rar în careu iar atunci era de multe ori dinamitată peste poartă, chiar şi din poziţii foarte bune.

Prima repriză a fost mai curând a Ceahlăului şi am reţinut două faze cu atacanţii lor scăpaţi singuri cu portarul, parcă o dată a venit un şut în plopi, iar la cealaltă fază a plonjat Samoilă foarte bine.

La pauză am ieşit ceva mai hotărâţi, am forţat un pic, dar din nou fără ocazii extrem de memorabile, după care jocul s-a mai balansat. La un moment dat Curelea prelungeşte din foarfecă o minge din lateralul careului, fundaşul moldovean respinge cu capul în faţă şi apare Rusu care bagă capul, dar mingea se duce drept în mâinile portarului. Cu ocazia asta, portarul intră destul de zdravăn în Rusu, care are nevoie de câteva minute ca să îşi revină. Aş vrea să nu fie cazul, dar mă tem că asta a fost cea mai mare ocazie a noastră şi, de altfel, a meciului.

Rusu ridicându-se după impact

Rusu ridicându-se după impact

După faza asta, am jucat mai decis, i-am împins în careul lor, dar am fost departe de a o băga în aţe. Poate cea mai bună fază din această perioadă a fost când o centrare de pe dreapta, pare-mi-se a lui Mandinga, intrat în locul lui Postolache, a ajuns la Ferfelea după ce Curelea a lăsat mingea, dar Vio a dat prost în minge, care s-a dus mult peste. Să notăm şi la Ceahlăul un contraatac bun, care a fost finalizat cu o minge peste şi pe lângă. Cam prin perioada asta a început şi numărul clasic cu portarul stând jumătate de secol înainte să bată autul de poartă. Hei, măcar i-am făcut pe ăştia să tragă de timp. Na şi un şut din perioada cu pricina:

După care vine momentul de nesimţire maximă, de aşteptat la orice meci în care Ceahlăul nu bate. Minutul 90 şi mai bine, 0-0, ce să facă băieţii? Cade unul în careu, iar mister Bogaciu îndreaptă cu viteza luminii mânuţele spre punctul de la 11 metri. Samoilă scoate şi ne dezgroapă. Samoilă e Superman. Samoilă rupe. După asta, mai vine un corner, la care apărarea respinge şi apoi un fundaş al nostru se prăbuşeşte în careu şi rămâne acolo minute bune. După asta mai vine o degajare a lui Samoilă, nu prea inspirată, şi fluierul final.

Jucători remarcaţi: none. Parcă nici Varga n-a sărit în ochi în mod deosebit, a avut câteva curse în repriza doi, dar terminate cu pase aiurea. La ei, a jucat un negru fix ca-n clişeele cu negri: alerga bine, dar nu prea le avea cu mingea, inclusiv şuturi în peluză din poziţii bune. V-aţi obişnuit cu paragraful rasist, nu?

Jucăm altfel, totuşi. Parcă mai hotărât, mai cu dorinţă. Era un anumit sictir în joc care acum a dispărut, băieţii îşi dau seama că se poate şi că au de ce. Din punctul ăsta de vedere, e un meci bun. Şi din punctul de vedere al finalului, când i-am bătut şi pe cei trei oameni în negru care jucau la Ceahlăul. Şi pentru că e totuşi un egal cu liderul. Dar scorul e destul de nasol, pentru că pierdem puncte într-o veselie şi aveam nevoie de victorie. Asta e, poate data viitoare.

Video cu penalty-ul. Haide Sportul!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s