Şi adio, Prefab

O nouă echipă se retrage din Divizia B şi de data asta e definitiv. Prefabricate Modelu, echipa dintr-o comună dinspre Călăraşi, s-a desfiinţat. Din cele 18 echipe aflate iniţial în seria I, au mai rămas 16.

Efect al crizei globale? NU! Efect al unei crize mai adânci ce a cuprins de mult fotbalul românesc şi nu ştiu dacă îl va mai lăsa vreodată, că deh, aşa suntem noi. O altă echipă care apăruse peste noapte (anul înfiinţării 2005) şi dispare la fel de brusc, fără a lăsa absolut nimic în urmă. Un alt caz în care vine un nene cu un sac de bani şi pretinde ca imediat să i se umple stadionul, să aibă super-duper-echipă şi, de ce nu, să promoveze. Sau cel târziu în doi ani. De altfel, şi pentru sezonul actual Modelu şi-a propus promovarea. Aş fi destul de sigur că n-o va mai obţine.

Ca ei mai sunt echipe: Otopeni, Buftea, Snagov, Chiajna şi lista poate continua. Locuri în care apa caldă şi asfaltarea străzilor/uliţelor sunt probleme mai urgente, dar mafioţii din şi din afara primăriei găsesc de cuviinţă să aibă echipe de fotbal care să tragă la promovare. Nici n-ar fi o problemă atât de mare dacă ar exista o urmă de strategie pe termen lung, dar în cea mai mare parte oamenii ăştia vor să-şi vadă investiţia returnată şi vor să vadă asta ACUM. Pentru asta, sunt dispuşi să cumpere multe, dar eu îmi permit să cred, în continuare, că nu poţi pur şi simplu, să-ţi cumperi drumul spre trofee. Trebuie să-ţi laşi echipa să crească, trebuie să ai răbdare, trebuie să laşi lucrurile să mai vină şi de la sine. Altfel, în zece ani ai putea avea cupa şi campionatul, dar în 20 de ani te vei fi întors în diviziile inferioare. La un moment dat, sacul cu bani se termină şi nu mai rămâne nimic.

Să ne uităm, totuşi, şi la motivele invocate de domnul nea Marian Petre Miluţ, patronul echipei, care, fie vorba între noi, a încercat să aplice aceeaşi manevră din fotbal şi în alte domenii ale vieţii, de exemplu la un moment dat efectiv şi-a cumpărat PNŢCD-ul, dar mare lucru n-a făcut cu el. Cică mafia e prea mare şi n-ai nici o şansă să răzbaţi. Şi, dacă stau să mă gândesc, era într-adevăr o echipă care se ţinea departe de mânării şi pentru asta o să-i regret. Exasperarea vine după ce i-a furat arbitrul la meciul cu Ceahlăul, dar mai era cineva care se aştepta să nu se întâmple? Într-o vreme în care se vorbeşte despre cum fotbalul nostru devine din ce în ce mai curat, Ceahlăul are parte de cele mai prietenoase arbitraje pe care mi-a fost dat să le văd. Şi nimeni nu se sinchiseşte. De asemenea, cică „Nu pot admite lipsa de performanţă în jurul numelui Prefab. Prefab e un brand.” Ăhăm. E un brand. Prefab e un brand. Desigur.

Şi, sigur, îmi pare rău pentru oamenii care s-au trezit peste noapte că un baştan i-a lăsat fără echipă. Şi îmi pare rău pentru că în ultima vreme Prefab era echipa de care ne împiedicam mereu, iar coşmarurile astea au şi ele farmecul lor. Bine, mai avem pe Chiajna care să ne scoată peri albi, dar tot simt că deodată divizia e mult mai goală.

Acum, problema e că am ajuns să sper să se mai retragă două, pentru că altfel mă tem că va fi un sezon infernal pentru Sportul. Voie bună!

Reclame

2 răspunsuri la „Şi adio, Prefab

  1. Porţia de current events, de la vene:

    Dacă Quantum of Solace e cel mai şmecher titlu de film ever, atunci de departe Prefab Modelu era cel mai cool nume de echipă. Aş vrea ca rapid să dea faliment, să vină taher să ia echipa si s-o reînfiinţeze, direct în liga 1, cu numele FC RAPID PREFAB MODELU SRL SA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s