So it goes

Cam alaltăieri spre ieri, că azi e foarte mâine, s-a … închis unul din bloagele pe care le vedeți p-aici la blogroll, Terorism de cititoare. Un blog cu cărți. Și era unul bun. Bun în sensul păreri proprii și personale, solide și la obiect. Uneori nu mă simțeam tocmai de acord cu treburile enunțate, dar apreciam stilul care nu prea se-nvârtea în jurul cozii. Și experiența de cititor și de viață a respectivei care mă făcea să mă mai gândesc că, totuși, n-o avea chiar nedreptate.

La un moment dat, un nene s-a pus pe dezvăluiri incendiare legat de cine se ascunde în jurul pseudonimului. Nu știu dacă a fost așa, de kiki, că așa se poartă, să faci dezvăluiri incendiare, se poate să fie o poveste mult mai complicată, de vreți citiți aici și mai aprofundați și voi. luciat e T.O. Bobe, luciat e nuștiucenumedebărbat, luciat e nuștiucenumedefemeie, traducătoare. Ba nu, că luciat e 30 de oameni care lucrează pentru Polirom (30? Cred că se țin bloguri literare comparabile ca volum cu 5 oameni, nu știu dacă-s comparabile d.p.d.v. al coerenței). Ea infirmă și se declară plictisită, oamenii care au mai și văzut-o infirmă. Și într-o zi, după ce băjeții mai bagă niște atacuri „ad hominem” și își fac un scop din această măreață deconspirare, își bagă picioarele.

Pentru mine, morala e că dacă oamenii se pot certa aiurea-n tramvai pentru un blog cu cărți, atunci pot s-o facă pentru absolut, dar absolut orice. Și că de câte ori un om OK spune chestii OK trebuie să apară niște bădărani care să facă gura mare și să-l facă să-i fie silă de tot (pentru o comparație vagă, vezi cazul Radu Paraschivescu). Și nesimțiții câștigă. They always do that, hă?

S-a dus un blog bun, rămâne un om bun cu intenții bune. Voie bună!

Reclame

12 răspunsuri la „So it goes

  1. da, imi pare deosebit de rau ca luciat s-a lasat afectata de tembelismele lui isuciu. Omul asta are un blog mediocru pe care scrie despre apa chioara intr-un stil complet anost. Sincer nu ma asteptam ca luciat sa isi traga obloanele, taman acum, cand incepusem si eu sa intru mai des pe blogul ei. Scria foarte bine, si era unul din putinele bloguri misto din blogsfera asta… Si mai ales, ma mira ca toate strigatele fanilor nu au reusit sa o faca sa se razgandeasca. Well… asta e… all good things must come to an end.

  2. N-am studiat cât să-mi dau cu părerea despre ce și cât de varză scrie nenea ăla, la o privire din avion nici nu părea prea rău, da’ arțăgos. Dar faptul că orice articol care începe cu apa caldă se termină cu ce nașpa e luciat arată că e cam obsedat.
    Da, mă oftic că se lasă afectată de obsedați și că au dus-o la lehamite. De fapt, mă oftic pentru mine, că o să-mi lipsească niște cronici de bun simț, totuși, sigur ea o să fie OK și sigur s-a gândit ceva înainte să decidă s-o lase moartă. Totul tre să se termine, dar îmi pare rău că așa.

  3. Eu cred ca Sportu Studentesc e de fapt Mircea Badea. Cu asta sper ca amandoi o sa isi termine activitatea. Nu ca am ceva cu Sportu Studentesc, da ma rog, scopul scuza mijlocasii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s