Sportul Studențesc – Delta Tulcea 2-1

Primul meci cu Tulcea pe care-l văd pe viu. Nu mi s-au părut cine știe ce, în nici un caz de locul doi. Mă rog, or avea liniște sau constanță sau spirit de echipă. Sau alte chestii pe care nu se obișnuiește să le ai în divizia asta. A fost o singură fază la care mi s-au părut mai ca lumea. Ce-i drept, faza aia a fost un gol.

Min. 16 1-0 Curelea a furat mingea unui fundaş oaspete şi a tras fără speranţe pentru Olteanu, informează liga2.ro. Eu pătrunsesem pe stadion de aproximativ 11 secunde, dar golul și eu eram încă de părți opuse ale peluzei. Joc plăcut, dar inevitabil fără mari pretenții calitative. Oaspeții ies la joc, nu iese mare lucru, ai noștri replică, nu iese mare lucru. Centrări blocate de obicei, la care s-ar adăuga vreo patru faze: Postolache dă o chiflă central din poziție bună, Ferfelea ajunge la o centrare un pic cam târziu și prinde mingea la limită, trăgând peste și pe lângă (poziția era bună), Curelea primește o pasă bună central și trage în portar și, ceva mai încolo, mai e servit cu o minge în gura porții, pe care o lobează. Pe ea, pe poartă. Deh. 1-0 la pauză. Cel mai notabil eveniment de dinainte de repriza a doua e faptul că Ovidiu a anunțat că ploaia e la 200 de metri și o să ajungă la stadion peste vreo 2 minute și 20 de secunde.

După 3 minute și 10 secunde, turna cu găleata și cam tot stadionul s-a mutat la tribuna 1, sub acoperiș. Mai puțin galeria Tulcei, care merită un pic salutată pentru asta. Deși, mă rog, oricum nu era o idee prea bună să se mute în aceeași tribună cu ai noștri, deci oricum n-ar fi venit sub acoperiș, dar să presupunem ca fost „mentalitate ultra”. A, și între timp începuse meciul. Atacuri ale Sportului pe flancul dinspre tribuna în care s-a adăpostit tot stadionul. Atacuri pentru tulceni, cornere cu lovituri de cap pe lângă, câteva șuturi care trec pe-aproape. A intrat Mandinga și s-a simțit, printre altele a încercat și un șut de la distanță, cam lateral și cam fantezist, dar nu foarte departe pentru unghiul sus-numit. Postolache încearcă și el câteva șuturi de departe, plus obișnuita luptă a băjeților pe dreapta, 50% joc de pase și 50% joc de gioale, din care ieșeau de obicei câștigători. Un pic mai greu cu finalizările. S-a oprit ploaia. Fulgerele și cerul au fost frumoase. Serios, trebuia să fiți acolo.

Se vedea din ce în ce mai clar că apărarea oaspeților era depășită numeric pe dreapta, după care centrarea pleca foarte ușor spre careu. Că nu prea avea la cine ajunge e partea a doua. Un cartonaș galben pentru unul care îl ia pe Mandinga cu fulgi cu tot. Al nostru se ridică, toate bune. Minutul 80. Șut perfect, fantastic, fabulos, mirobolant, extaziant, supercalifragilistic al lui Ferfelea. Bine, nu. Dar o fază de manual, cu mingea descriind o boltă frumoasă și oprindu-se la colțul cel mai lung din cele lungi, lângă rădăcina barei. Portarul n-are cum să se întindă destul, noi avem 2-0 și cum au ajuns ăștia pe 2?

După 2 minute, Lucan, după cum ne informează liga2.ro, de la Tulcea, trage de la marginea careului exact în vinclu. Perfect, fantastic,… Meseriaș. Foarte  meseriaș. Am tremurat nițel pe final, dar atacurilor lor le-a lipsit coerența (bine, o dată au avut coerență, dar au ratat, yaay) și jocului nostru defensiv nu i-a lipsit agresivitatea. Fluierul de final a venit, phew, pe un atac al oaspeților. Incipient, dar cu mutră periculoasă. Am scăpat, de retrogradare nu se mai poate vorbi. Așa, altceva mai putem realiza?

Haide Sportul!

Anunțuri

3 răspunsuri la „Sportul Studențesc – Delta Tulcea 2-1

  1. Ai si poze de la meci !? Si apropo.. sutul lui Lucan a fost de la distanta mai mare, si a fost precedat de 2 driblinguri reusite! Eurogol!

  2. Recunosc, a fost mai de departe. 20 de metri? Deja recunoscusem că a fost eurogol.
    Poze nu am. Oricum ar fi fost făcute cu minunatul mobil și ieșeau destul de prost, dar minunatul mobil s-a descărcat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s