Sportul Studenţesc – Petrolul Ploieşti 5-1

Am ieşit din casă, am uitat umbrela. Întors, „băi da ameţit mai eşti yadda yadda yadda”, metrou, căşti în urechi, încercând să nu adorm. „Aturats en un embus”. What does that even mean? Şi alte paragrafe introductive criptice.

Am ajuns la meci prin minutul 5. Mă gândesc ca peste două săptămâni, că tot e ultima ocazie, să mă trezesc la 7, doar, doar, oi ajunge la timp. Printre primele faze pe care le-am văzut, un corner periculos:

Ziceţi-le browserelor voastre să se pregătească, vor fi puţin inundate de Flash azi. La puţin timp după ce m-am strecurat printre cei cinci suporteri de la tribuna II (mai mulţi în repriza a doua), Costin Gheorghe (hai să-i zicem pe nume azi, din respect pentru sor-sa, care ne va intoxica fonic diseară) a pus o centrare foarte bună pentru Curelea, ăsta a băgat capul zdravăn şi s-a făcut 1-0. După vreo două minute, Cazan a bubuit un şut în transversală de la 30 de metri. Mai trece nişte vreme şi la un corner Petrolul egalează, printr-un şut de la un metru de linie, dintr-o poziţie destul de suspectă de ofsaid. E greu de spus dacă a fost, dar în final nu mai contează. Voila le but:

Repriza s-a terminat cu o serie de trei cornere pentru ei, la care am tremurat şi apărarea s-a dovedit nesigură şi cu câteva atacuri de-ale noastre la care nu se supăra nimeni dacă intra. Cea mai mare ocazie a fost când Curelea a primit o minge cadou de la fundaşi şi în loc să-l execute pe nefericitul şi neinspiratul portar ploieştean (o să vedem de ce mai târziu) a tras zdravăn în bară. La pauză a fost 1-1.

La câteva minute de la reluare, Ferfelea a făcut 2-1 cu o minge curbată frumos peste portar în vinclu, dintr-o poziţie uşor laterală. De manual şi de pus în ramă. Ceva mai încolo, un şut al lui Ferfelea e scos de pe linie:

Postolache trage bine de la distanţă de una sau două ori. Şi, în general, băjeţii zburdă. Posto se accidentează la un moment dat, când întinde piciorul după o minge. A părut o accidentare gravă, dar şi-a revenit repede. Să trecem, deci, la golul de 3-1, când Ferfelea, după un 1-2, se găseşte liber în marginea careului şi îl execută pe portar la colţul scurt:

Portarul lor (nu că Niculescu al nostru ar fi fost mai breaz) a cam greşit des la plasament şi părea şi destul de nesigur în momente de pressing. Din clipă în clipă te aşteptai să-i dea o pasă de gol lui Curelea. Nu s-a întâmplat, dar când a ieşit ca să oprească o minge lungă trimisă de fundaşii noştri, a atins mingea cu mâna în afara careului. Au. Oops. Şi cam cu sete, ca un baschetbalist. A dat cu bâta-n baltă definitiv. Lovitură liberă, bate Nae…

…şi e 4-1. Evident a fost meciul lui Ferfelea, iar cireaşa de pe tort a venit spre minutul 90, când Vio a sprintat spre o minge lungă, a rămas singur cu portarul şi l-a executat cu calm. În minutul 93 arbitrul a mai dat o mostră de inteligenţă, oferind un cartonaş galben pentru tragere de timp la 5-1, după care a fluierat finalul.

Deci mai ţine lumea din Ploieşti cu cineva? Că am înţeles că s-au certat cu CSMeii. În altă ordine de idei, Sportul joacă frumos şi convingător. Atunci când nu e nici o miză. Peste două săptămâni, cu Botoşani, acasă. Apoi la Bacău şi vacanţă. Haide Sportul!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s