Vasluiul merge mai departe

Sau alt titlu mult, mult prea uşor de găsit.

Aşadar şi prin urmare (decât să începi cu „deci”, începe cu un sinonim), FC Vaslui a făcut 1-1 în Cipru cu Omonia Nicosia şi s-a calificat în ultimul tur preliminar din Europa League, căruia toţi îi spun play-off, deci poate că aşa îi zice. Acu, ezit între a spune că atitudinea Vasluiului e un pas în plus faţă de psihologia strămoşească a echipei româneşti sau ba.

Atitudinea din teren, nu. Răzăşească, aşa, cu bubuieli la timpul lor urmate de lungi perioade în care se pârjolesc câmpiile, se otrăvesc fântânile, se închid culoarele şi se parchează autocarul în poartă. Diferenţa e că lucrurile astea sunt făcute parcă mai cu convingere şi inteligenţă decât eram obişnuiţi şi … chiar ies. Până când vine sfârşitul meciului, ăia dau un gol dintr-un fault inutil şi portarul Vasluiul ia un roşu în condiţiile în care se făcuseră toate schimbările. Oops. Dar mi-a plăcut (moderat) şi ce a venit după, pentru că în locul crispării străvechi a venit puţin mai mult curaj şi ceva mai multă stăpânire de sine, cu ieşiri în pase din apărare şi chiar un atac străveziu pe final de meci. Ce-i drept, planul era pentru o minge la colţul terenului, dar a ricoşat într-o poziţie pentru centrare. Şi se termină bine, chiar şi in egalitate numerică, cu un roşu pentru căpitanul Omoniei.

Un meci matur pentru Vaslui, contra unui adversar care nu e chiar atât de uşor de bătut, şi Dinamo a avut câteva emoţii (micuţe) cu Omonia acum câteva sezoane. Cred că o să le meargă bine şi în continuare. Voie bună!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s