Și retrospectiva intersezonului

Dacă tot eram la subiectul ăsta, câteva cuvinte despre ce s-a mai întâmplat la Sportul de la sfârșitul sezonului până acum.

S-a întâmplat mai întâi un amical cu Chiajna, în Regie (fir-ar, mereu aflu de amicalele astea după ce au avut loc), câștigat cu 1-0, gol Postolache. Prima victorie cu Chiajna, lucru de care probabil că încă nu suntem în stare în oficiale. O să aflăm în prima etapă. S-a rulat tot lotul, numele necunoscute mie fiind Geantă și Stanciu.

A urmat apoi un cantonament în Poiană, mai mult pregătire fizică, probabil. Plus câteva amicale, să enumerăm rezultate: 6-0 cu Înfrățirea Hărman (din D) și 4-0 cu Delta Tulcea (uau!)

Apoi întoarcerea la București, câteva alergături prin ograda din Regie, Varga mai dă 2 interviuri și un cantonament în Italia, cu patru meciuri. Mai întâi, o înfrângere. 4-5 cu Giacomense (liga a 4-a), două goluri marcate de Varga. Astea ar trebui scăzute din scor, că oricum nu ne putem baza pe el. Mai apoi, o înfrângere, 1-2 cu Bologna, din Serie A, în cel mai interesant amical al verii. A fost 2-0 pentru vreo 90 de minute și cică antrenorul Bolognei s-a exprimat înainte cum că „E un adversar puternic, din moment ce a fost retrogradat doar pentru motive tehnice, terminând în top în prima divizie”. Ori e vrăjeală, ori au uitat să-i zică câteva detalii. Apoi, o înfrângere, 0-1 cu Cesena (serie B, nou promovată). A urmat un meci aparent mai ușor, cu naționala din San Marino, câștigat cu 4-1.

Iar pentru a încheia balul, un amical la Giurgiu, sâmbăta ce a trecut. Foarte simetric a fost programul de amicale, estetic n-am ce-i reproșa. S-a terminat 0-0 și a fost un amical de-ăla cu coate în gură și eliminări și fără nici un gol. Deci bănuiesc că cele două echipe au demonstrat că sunt pregătite pentru un nou sezon de joc îmbâcsit, fără nici un orizont.

Rezultate amestecate în amicale și perspectiva unui sezon care va fi la fel ca cele dinainte. Mai nimic pe piața transferurilor, deși în premieră s-a încercat ceva: aducerea a doi jucători de la Cetatea Suceava, Rohețki și Onciu. A căzut toată treaba, aparent din cauza salariului, și acum ei au ajuns la Ceahlăul. Rohețki e portar și pe frontul ăsta se simte o mică nemulțumire. Firească, pentru că mi se pare că avem chiar trei portari care se descurcă bine în 90% din cazuri dar în celelalte 10% te îngroapă. În cele 8 amicale din timpul verii s-au încercat 5 portari. Varga și Bălan sunt încă la Sportul și poate vor și juca două sau trei etape, dar cred că trebuie să fii puțin naiv ca să crezi că o să rămână aici tot sezonul. Mazilu, de exemplu, cred că a plecat la Rapid după vreo 5 etapa. Se găsesc și portițe, n-aveți grijă, sistemul merge…

Deci…nu știu, n-am nici un chef să fiu încrezător la acest început de sezon. Poate o să am o surpriză. Primul meci, sâmbătă, la Chiajna.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s