Turul covrigăriilor: Traseu

Am stabilit, preliminar, traseul turului covrigăriilor. Un prolog, trei etape plus o a patra care este finișul festiv de la Unirii. Traseul (preliminar) arată așa:

Duminică, 30 august – Prolog, „icebreaker” și alți termeni de-ăștia.

Un covrig la Romană într-unul din cele două locuri care se anunță deschise (king covrig sau patiserie/pizzerie)

Luni, 31 august – Etapa 1

Început la metrou Titan. Școala 195 – Piața Miniș – Diham – Muncii – Vatra Luminoasă – Iancului – Viteazu

Marți, 1 septembrie – Etapa 2

Început la metrou Iancului, cu/fără covrigăria din ziua precedentă inclusă (mă mai gândesc). Iancului – Lizeanu – (aici probabil un metrou) – Crângași – APACA – Răzoare – Patiseria rahoveană – Bolintineanu. Și eventual revenire spre Unirii, poate via RATB, și un covrig și-acolo. Mă rog, mai sunt chestii de stabilit aici.

Miercuri, 2 septembrie – Etapa 3

Început la metrou Romană. Două din cele trei chestii din zona Romană (alea nevizitate) – Academiei/Ion Câmpineanu – una din cele trei chestii din zona Unirii – spre Carol – Tineretului spre metrou – Piața Sudului.

Joi, 3 septembrie – Etapa finală

Început la Universitate, venit pe străduțe spre Unirii (similar cu porțiunile pavate din apropierea ultimei etape din Turul Franței dintr-un an. What a ripoff), apoi două ture asupra celor trei chestii din zona Unirii, cu finalul triumfal la aia chiar de vizavi de hanul lui Manuc, cum treci Dâmbovița, lângă intrarea de la Unirii 1, vă prindeți voi…

Se observă formula un pic prea clasică folosită de autor, care în mare merge pe cele trei linii demarcate pe hartă. Dânsul ar fi putut, de exemplu, să aleagă un parcurs gen Rahova – spre Carol – Unirii, trecând prin Carol, dar preferă să rămână un textualist sub zodia absolutei siguranțe. Clasicismul reiese și din formula estetică fixă și balansată a numărului de etape: 1-7-7-7-6, ce ne amintește, într-un fel, de dispunerea unei echipe de fotbal. Se remarcă, în mod evident, trei tendințe principale, trei perioade, care impun traseul: etapa tităneană, etapa crângășean-giuleștean-regian-rahoveană (AKA etapa rău-famată) și etapa centrală.

Dar serios, dacă există reclamații, dacă îmi scapă ceva, dacă urăști traseul și vrei altul, hai să vorbim. tourdecovrigi@gmail.com , un comentariu aici sau mijloace mai personale pentru persoane mai personale. Covrigi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s