Sportul Studențesc – Săgeata Stejaru 2-0

Băi, numărul nouă, băi omule de Neanderthal! Băi pitecantropule! Băi australopitecule! Băi omul cavernelor!

Și aș fi vrut să sugerez „băi homo floresiensis„. Sportul Studențesc, o galerie cultă, la curent cu ultimele tendințe în știință. Dar era destul de târziu în meci momentul ăsta și se mai întâmplaseră destule.

Mai întâi, se întâmplase să-mi revin în rutină, îndeplinind vechiul obicei al bărbieritului dinainte să joace Sportul. Știți, la un moment dat m-am gândit că poate cei care citesc aici nu vor să afle despre când mă bărbieresc eu. Încă mai analizez dacă așa o fi sau nu. Mai apoi, se întâmplase să ajung la meci la timp (detaliu puțin mai important, dar ce naiba) și să nu fiu controlat deloc la intrare (detaliu vital pentru teroriști). Astăzi în tribuna 2 am fost aproximativ atâția oameni câte bannere.

Chiar s-a întâmplat ca meciul să înceapă, la un moment dat. Se mai întâmplă. Printre primele faze a fost un șut de la distanță, mult peste, al alor noștri, care au început măcar cu poftă de joc. Pofta de joc a continuat, dar de multe ori ne-am împiedicat de un adversar masat bine în apărare. Momente notabile: două lovituri libere din poziții bune pe care le-am trimis în zid și o fază un pic uriașă la care Postolache a primit mingea din prelungirea lui Curelea de după centrarea lui…Ghinga? și a tras plasat în portar, dintr-o poziție foarte bună (10 metri, nemarcat). Câteva alte cornere, o lovitură de cap a lui Curelea scoasă de sub transversală de portar, urmată de o finalizare a la FIFA (șut de pe linia porții dar mult din lateral și care, surpriză, nu intră).

Postolache s-a demarcat bine în multe rânduri, dar jocul era pe partea cealaltă. Urcări bune și îndrăznețe pentru Cazan. Jocul de pase a mers, dar a fost mai greu de desfăcut apărarea lor încăpățânată și la un moment dat părea că ne vom pierde răbdarea. Din partea oaspeților, s-a remarcat numărul 9, oricine ar fi el, un chelios vitezist, tehnic, dar și cu gura foarte mare și lipsa de fair-play obișnuită. Și s-a remarcat o ocazie uriașă, la o fază când Ghinga cu Viciu nu s-au înțeles în apărare, Ghinga i-a pasat, dar prea moale, și un … săgețean? stejărean? Mă rog, un de-ăla a prins un lob și mingea a căzut pe bară. Phew. Iar pe final de repriză au cedat, după ce o fază construită pe centru l-a adus pe Curelea în careu, el și-a făcut mingea un pic în față, a tras pe lung și a băgat-o în ațe. De notat că după asta s-a cam terminat, pentru că oaspeții veniseră chitiți la un egal. Dovada cea mai clară e că au început să tragă de timp la 0-0 în minutul 20.

După pauză, Ferfelea a dat gol pentru 2-0 după o fază mai prelungă prin careul lor, dintr-o poziție asemănătoare cu a lui Curelea de la primul gol. Apoi am lăsat-o un pic mai moale, a mai vorbit și apărarea, dar am mai plecat pe atac, găsind destule spații pe-acolo. Nimic cu adevărat galactic de semnalat. Oaspeții s-au mai zbătut, dar s-au zbătut degeaba, contribuind doar cu câteva faulturi mai urâțele și câteva plonjoane mai discutabile. Și cu faze absolut hilare, la care după ce rămân într-un ofsaid de 10 metri, cei doi atacanți se zborșesc la arbitru. A venit o perioadă în care s-a ajuns și la cuvintele din citatul zilei de azi și la puțină nervozitate, parțial din cauza acestor căzături cam ușoare care ne-au umplut de cartonașe. De exemplu, o fază la care Cruceru pune mâna pe adversar și îl împinge puțin, el cade ca ars și arbitrul îi dă galben. Amu, și căzătura ușoară, dar și faultul de la spate penalizabil. Dar și arbitrul ușor tendențios.

Și apoi s-a terminat cu bine. Am câștigat cu 2-0 și am văzut că nu-i bau-baul așa de mare. Urmează Farul sâmbătă, Urziceni miercurea următoare și apoi Botoșani, în Regie. Vremuri interesante, pentru o echipă care arată totuși calitate în joc și voință. Acum niște comentarii despre Urziceni. E o tragere așa și așa. Cum au zis alții mai deștepți înaintea mea, Urzicenii nu-și pot permite să joace cu prima echipă, cum mai au treabă și prin campionat și pe la d-alde Sevilla, și nici n-au un lot atât de „lat”, deci avem o șansă. Pe de altă parte, au 2 oameni care ne cunosc foarte bine în lot plus un antrenor care ne cunoaște bine. Ne putem aștepta la un meci foarte bine pregătit, în contrast cu indolența Stelei de sezonul trecut. Deci, ori le dăm un 2-1 pentru că joacă cu rezervele rezervelor, ori mai bagă și niște non-rezerve și atunci se joacă. Dar îi facem zob la penaltyuri. Mai e și o altă variantă, spre care indică un amical jucat înaintea sezonului, dar hai să nu ne gândim la asta…

Revenind la meciul cu Săgeata, vă mai trimit către un articol pe liga2.ro, care are și poze. Haide Sportul!

Reclame

3 răspunsuri la „Sportul Studențesc – Săgeata Stejaru 2-0

  1. Pingback: Razvan (eubatcampii) 's status on Saturday, 12-Sep-09 13:01:46 UTC - Identi.ca

  2. Câteodată uit de convenția utilizării singularului ca plural pentru jucătorii adverși, și atunci mă strâmb câteva secunde la exprimări ca:

    ne-am împiedicat de un adversar masat bine în apărare. :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s