Sportul Studențesc – Concordia Chiajna 1-0

Faceți loc, faceți loc, Sportul e pe primul loc

Stăteam în metrou și cugetam iar la eterna diferență între practică și teorie și aplicațiile ei în școala românească. Îmi pare rău că cuget mai bine la chestia asta în scris sau singur sau în orice altă situație decât discuții față în față pe tema asta. Voiam să notez aici poate principiu-mi călăuzitor, pe care nu l-am spus tuturor: E drăguț să descoperi ceva la nivel de teoremă, dar e de-a dreptul fascinant să construiești un sistem care folosește acel ceva și aduce o îmbunătățire reală. Și nu e complet dacă nu faci și partea a doua. Profesorii noștri au, în opinia mea de generalizator, o repulsie dubioasă față de partea a doua și o consideră murdară și urâtă, ascunzându-se după faptul că sunt teoreticieni. Ceea ce nu creează o imagine prea bună teoreticienilor. Like, Andrew Tanenbaum a făcut puțin mai mult decât să scrie despre sisteme de operare…

După care am revenit în atmosfera duioasă a dimineților de dinainte de meci, când mă gândesc că nici nu m-am bărbierit ca lumea și mai și întârzii și iar o să scriu pe blog o chestie cu detalii puține și vagi și cu mult offtopic cu bărbierit și întârziat. Și ascultam „Be yourself”. To be yourself is all that you can do… Iar azi, to be myself înseamnă din nou Sportul Studențesc.

Lume mai multă ca de obicei în tribună, răcoare și cer senin, mulți oameni de la Chiajna. Un gazon slab rău, noroios și peticit, cam ca Ghencea joi (serios, se cere ocazional câte o comparație absolut adevărată ca să înțeleagă și lumea că diferențele valorice care sunt în fotbalul românesc nu sunt). Un joc care în nici un caz nu este un fluviu de pase cu o finalizare delicată. Mingi pe sus, dat la gioale, centrări, șuturi cu capul, mingi care cad în noroi și se opresc, mingi care, în principiu, îmbunătățesc calitatea jocului. Ce, altfel ăla spre care venea era în stare să pună stop? Unde te crezi, băiatu’, în Războiul Stelelor?

Acu, poate ați mai auzit asta, dar eu am plecat cu impresia că Sportul e echipa care a insistat mai mult. Și pe un așa teren, poate că asta e cam tot ce contează. O astfel de insistență e faza golului, desigur, în care Curelea a marcat dintr-o foarte frumoasă foarfecă. Chiajna a fost periculoasă mai mult de la distanță, echipa noastră stând destul de bine în apărare în prima repriză. Dar și când a atins bara un șut de la 25 de metri… În arsenalul de penibil al reprizei să notăm cartonașul galben pentru tragere de timp dat de tânărul Chivulete lui Viciu prin minutul 30. N-a fost cazul, deși, mai încolo în meci, am avut momentele noastre de tragere de timp puțin urâțele (voi furniza un alibi când ajungem la repriza a doua). Un jucător de-al oaspeților, Stativă, e accidentat destul de urât de Curelea.

La pauză, 1-0, aflăm că Brăneștiul a pierdut la Snagov și că, surpriză, surpriză, suntem pe primul loc. Mai aflăm și că microbuzele spre Brănești pleacă la Cora Pantelimon și mă întreb ce e cu bucata mare de tablă (cât vreo 3 scaune) care odihnește în tribună. Doi jandarmi o iau și o duc să odihnească în mașină.

După pauză, aceeași mâncare de pește. Mingi lungi, fundașii noștri în general se bagă și se bagă bine. Joc amețit. Intră Chihaia, care a părut a avea mai puțin rezistență ca mine. După vreo 20 de minute era roșu, gâfâia și nu mai era capabil de sprinturi, dar, dar, a vrut și s-a văzut. N-a ocolit și nu s-a lăsat ocolit (prea tare) de joc. OK ca spirit, cam nasol ca burtă. Patriche ia roșu după un moment destul de criminal pe la mijlocul terenului. Căzături de-o parte și de alta, mai mult sau mai puțin realiste. După ce rămânem în 10, ne concentrăm pe o apărare disciplinată. Chiajna cere un penalty (la care aș înclina să cred că a cam fost, dar aștept o reluare sau ceva), mai are câteva faze, insistă și scoate niște intervenții mai neinspirate de la Viciu, care respinge în față, dar se găsește câte un fundaș care să scoată mingea din zona periculoasă. Și nici nu ne baricadăm cu fundul în față: avem câteva contraatacuri frumoase, cum ar fi o fază finalizată cu călcâiul de Chihaia din șase metri în bară sau o bară a lui Ferfelea, care primește mingea singur cu portarul la 30 de metri, îl driblează, își face pașii, ține mingea mult, creează suspans ca într-un film de Oscar, iar apoi trage … în bară, după care toată lumea se repliază și n-are nici o șansă la o recuperare. Am impresia că o face intenționat, ca să ajungă 10 secunde la Pro TV, cum a ajuns și cu bara aia de la Constanța. Iată un om care știe cum să ajungă faimos. Acum, râdem, glumim, dar tipul e golgeterul B-ului.

Finalul e interesant prin tensiune, nu atât prin calitate. Mingea circulă repede între porți, miza e mare. Chiajna are o lovitură liberă de la 20-25 metri, ceea ce pare că va fi ultima fază, doar că apărarea noastră se organizează bine și nu iese nimic periculos, după care trebuie să mai așteptăm un minut ca să se termine și să fie oficial.

Am câștigat. Am bătut Chiajna pentru prima oară și i-am dat gol pentru prima oară. Și suntem lideri. O consecință atât a faptului că jucătorii par să-și dorească tare mult promovarea cât și a micului detaliu că la Chiajna n-a jucat Diniță. L-am văzut după meci, a ținut să ne reamintească că și ei ne-au nimicit în trecut și că a fost penalty. Așa o fi.

Ca să răspund întrebărilor celor care au googleuit mai devreme, Tibi Bălan nu a jucat, dar a fost p-acolo. Se pare că a declarat că știe Șiman o portiță și că o să ajungă el în A în următoarele două săptămâni. Apropo, sunteți familiari cu declarația lui cum că dacă cineva îl pune să joace în B se dă accidentat? Mda.

O cronică pe liga2.ro . Video pe sport.ro, sunt mai multe,  am pus linkuri la fiecare fază prin text. Sâmbătă, la ora 11, jucăm un meci tare important la Brănești, după cum o arată și clasamentul: locul 1 cu locul 2. Vă așteptăm în expresul 308. Haide Sportul!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s