Toti suntem contribuabili

Tocmai m-a izbit faptul asta si am vrut sa-l impartasesc, impreuna cu alte cateva observatii, dar n-o sa insist pe politica prea mult pe aici. Polarizeaza, enerveaza, nimeni nu prea cauta solutii si fie, incarunteste si enerveaza. Asta nu schimba faptul ca atitudinea strutului nu e o reactie, dar poate ca biasurile mele anticapitaliste (i mean, fuck it, in 33 macar au existat bancheri arestati) ma fac neproductiv pentru dialog si cam extremist.

Si acum, 3 marunte observatii:

Toti platim taxe. Chiar si aia fara servici si (fortand) minorii. Daca ai cumparat o paine o data in viata, parte din pretul ei e tva-ul pe care buzunarul tau l-a platit. Iar sa iei bani de la stat nu e o rusine gen ciuma bubonica: banii statului sunt banii nostri, nu sunt creati cu o bagheta magica. Statul e acolo pentru a oferi infrastructura, servicii de baza si, da, bani unor categorii necesare societatii si pe care piata libera i-ar lasa sa moara. Homelesi, cercetatori, kayakisti. Daca scoala si medicina sunt pe bani grei, pensia scade iar autostrazi nu se fac, exact pentru ce platesti taxele alea?

Mai apoi, cine e de parere ca orice venit trebuie impozitat sa puna deoparte 3 milioane jumate minus 15 la suta si sa incerce sa plateasca curent, mancare si niste medicamente si sa supravietuiasca o luna. Aveti voie sa va mutati la tara.

Mai apoi, cine crede in piata libera sa aleaga o editura aleatoare, s-o boicoteze, sa-si roage toti prietenii s-o faca si ei sa-si roage prietenii si s-o tina asa 20 de ani. Si sa vad eu ca in vreunul din anii aia pretul scade cu vreun leu. Nu neg ca exista producatori si consumatori si un echilibru, dar cred ca balanta e foarte inclinata intr-o parte si nu esti liber sa nimic. Iti trebuie o nenorocita de revolutie pentru a influenta ceva.

Poate am exagerat un pic la ultima. Rog nu fiti prea aspri. Voie buna!

Reclame

2 răspunsuri la „Toti suntem contribuabili

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s