Sportul Studențesc – Gloria Bistrița 4-2

La Urziceni cu Zenit am plătit 5 lei la peluză

(o fată la coadă la bilete. Dacă aud câte o persoană spunând asta la fiecare meci o voi cita la fiecare meci până când Șiman însuși vine și ne împarte bilete ieftine)

Este foarte bine că am câștigat. Este foarte rău că scriu cronica cu întârziere, dar iată, acum am ajuns la zi și poate chiar mă voi autodepăși. Cumva.

Este foarte nasol ce se întâmplă în apărarea noastră, unde băieții nu ies bine la ofsaid, nici nu prea fac marcaj, nici nu aleargă după minge suficient. Mai e și micul detaliu că ăla negru e bun. Aici se încheie micul nostru paragraf rasist, redus la o frază (credeați că nu-l mai fac pentru că am scăpat de B?). Pe vremuri paragrafele rasiste erau mai largi pentru că echipele din Moldova sunt îndrăgostite de senegalezi ieftini și fără talent. Nu e cazul pentru Bruno Moraes, atacant rapid, decent tehnic, care iese puțin în evidență în formația Bistriței (aici ar interveni o observație și mai rasistă și și mai duh despre motivul pentru care iese în evidență).

Drept s-o spun, nu credeam că mai sunt foarte mari șanse după ce oaspeții au dat un gol foarte rapid . Am trecut la un „cum fac asta mereu?” resemnat și la gândul că s-ar putea ca, într-adevăr, sezonul ăsta echipa să se zbată cum n-am mai văzut-o zbătându-se. Noroc că între timp se zbăteau Varga și Curelea în față și a venit egalarea. Totuși, repriza a doua a fost destul de moale ca joc, din partea ambelor echipe, iar naivitățile din apărare le-au oferit prea multe ocazii. Moraes a făcut 2-1 la o fază la care tot stadionul a văzut ofsaid, iar nici comentatorul de la TV n-a fost prea sigur ce să spună, dar analiza mea de-a dreptul criminalistică de pe forum sugerează că e inexistent spre minimal și e perfect de înțeles de ce n-ai ridica fanionul la faza asta. Miezul analizei e în această imagine stil CSI Miami pe care am realizat-o cu Microsoft Paint:

Nu e ofsaid

După gol au dat-o pe tras de timp și alte metode neortodoxe, dar nici prea surprinzătoare de apărare a deosebitului avantaj de pe tabelă. O altă fază remarcabilă a reprizei a fost pauza de hidratare.

Repriza a doua a fost un moment al renașterii și răcoarei, ajutat de un front de aer rece care a intrat pe teren în minutul 70. Mi-a plăcut jocul, modalitatea de a pune cu botul pe labe un adversar care s-a văzut poate un pic prea repde cu sacii în căruță și a făcut totul pentru a nu încasa goluri. Mai întâi Bălan după o lovitură liberă din 25 de metri, mai apoi Curelea și iată o revenire, întreruptă doar de o răbufnire minimală a oaspeților și de jocul de pase din ce în ce mai așezat al studenților. Plus de o fază la care arbitrii se fac de cacao, acordând cartonaș galben pentru tragere de timp lui Varga. La 2-2. Pentru că nu a bătut lovitura liberă imediat după fluier. Hmpf.

După 3-2 a fost doar un mini-recital studențesc, punctat pe alocuri de gafe mari, dar care l-au prins și pe adversar obosit (exemplu: pasă înapoi de la mijlocul terenului care iese în corner). Rețin un șut frumos al lui Varga, din întoarcere, care avea să se dovedească o variantă în miniatură a ultimului gol, și o fază în care ai noștri au fost fundași mai eficienți ca ai lor foarte pe final. Și, desigur, golul lui Varga, venit după un contraatac frumos, în vreo 4 pase.

Lecții: apărarea este naivă. Forță ofensivă există destulă pentru o revenire, dar asta temporar și nu neapărat cu cei mai buni dintre adversari. Nu e de neconceput o clasare în prima jumătate, acum suntem pe 10 (și în fața Brăneștiului, sâc!) dar va fi o chestiune de anduranță, ritmul ăsta (17 goluri în 3 meciuri) e criminal.

Până m-am apucat să scriu clipurile linkate au încetat să mai fie vizibile pe gratis (și a început Turcia-România). Cum nimeni nu e nebun să dea doar 2.24 euro pentru a vedea cele 5 minute de clipuri de „calitate” (ca-n captura aia, calitate de nici nu se vede mingea) iată un rezumat (execrabil) găsit pe youtube:

Apropo, comentariul de la clipul ăla e de la un om nervos pe bună dreptate că a plătit 2 bilete integrale pentru el și copilul de 10 ani. Deci, să ne mai uităm o dată la numele clubului și să întrebăm: pe când o schemă decentă de reduceri, gen 50% pentru studenți și copii peste 14 ani, 75% pentru copii între 7 și 14 ani, 100% pentru copii sub 7 ani? (și obligativitatea ca minorii să fie însoțiți de majori, ca să nu fim invadați de puradei…deși deja suntem)

De asemeni, am făcut o pagină pe care să pun rezumate de la toate meciurile. Mă gândesc dacă să rămână ca un link acolo sus sau s-o pitesc într-un hățiș mai complicat de pagini despre Sportul.

Ca o ultimă întrebare: să zicem că ăla care ți-a furat mobilul vine la tine și zice „am auzit că ți-a furat mobilul”. Ești pe un stadion. Ce faci?

Cronici. Gazeta. Prosport. Nește declarații. Onlinesport. Următoarea deplasare va fi un meci interesant între echipe frumoase. Duminică la 18:00, cu Gaz Metan, pe GSPTV, la Sibiu (mi-am pus plecarea acolo într-un moment foarte nepotrivit, mda).

Haide Sportul! De asemeni, că s-a nimerit acum, hai România!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s