Sportul Studențesc – Astra Ploiești 0-1

Înaintea partidei, damful de sânge din aer era  puternic: Tibi Bălan declarase că Selymes a declarat niște declarații nașpa…și că de-asta trebuie neapărat să câștigăm.

Asta la nivel declarativ. În teren am văzut o nouă mostră de tolomăceală, combinată și cu nițel ghinion. Dar în primul și primul rând nu trebuia să luăm golul. Niculescu a strigat „Eeeeeu”, într-o situație în care mai bună ar fi fost o degajare simplă, oriunde, afară, a unui fundaș. Apoi n-a alergat destul de repede spre minge, dând ocazia unui gol facil, facil, mult prea facil. Eu aș da vina pe portar, pentru simplul fapt că a cerut o minge pe care nu trebuia s-o ceară, dar părerile în peluză erau împărțite.

Mai apoi Astra a stat comod cu fundul în poartă. N-a fost frumos, n-a fost admirabil, a fost ușor mizerabil. Dar simt că nici pe atacul nostru n-a fost o sincronizare suficient de bună între atac și mijloc, între oameni în general. Rețin faze cu timpi morți, în care Varga avea o poziție excelentă pentru centrare dar n-avea cui centra, iar până venea cineva, soseau și doi oameni să-i sculpteze gleznele lui Dacian. Mai rețin nițică agresivitate și apărare pe două linii din partea oaspeților, bara lui Maxim (ceva ce ne-a lipsit, într-un fel, nițel tupeu + ginirea unor culoare bune), ca și o bară a Astrei, pe contraatac, la care ne-au tremurat, pardon de expresie, chiloții.

0-1, final. După meciul ăsta ne-am scufundat în mocirlă și s-a clarificat că obiectivul e să ieșim din ea, dacă nu cumva să facem baremul. Păcat, e o echipă care dacă se aduna cu adevărat putea rupe norii. Acum, încep să se delimiteze zonele de clasament, plutoanele, grupulețele. Și n-am picat chiar unde trebuie.

Urmează cu Steaua duminică seara. Eu am prezis că-l dă afară pe Edi Iordănescu, dar nu că o să-l aducă așa repede pe Lăcătuș, care să mai prindă și un meci neconcediat. Oh well. Va fi greu.

Haide Sportul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s