5 ani

De curând, am fost informat că am împlinit 5 ani de când m-am înregistrat pe WordPress.com. Asta nu-nseamnă mare lucru. Praguri istorice mai relevante: pe 4 ianuarie 2008 am avut prima postare, pe vremea când încă eram pe excelent numitul eubatcampii.marte,ro. În mai 2008 anunțam mutarea pe WordPress.

Cum au fost ultimii 5 ani? Textul, între intenția autorială și realizare. De-astea.

Păi, dacă ne uităm la acea primă postare mă surprind pe mine însumi prin cât de multe chestii am bifat și mai ales prin cât de multe pop culture references sunt acolo. Azi oamenii nu-și fac bloguri ca să-ți spună că „Zdob şi Zdub sunt cei mai tari. Sau Iron Maiden. Sau Flogging Molly, sau Gogol Bordello,…” (ar trebui să fiu îngrijorat sau bucuros că după atâția ani gusturile mele se identifică în continuare cu cele 4 formații?), spun asta cu profilul lor de Facebook și trec mai departe.

Poate visam că una sau mai multe persoane o să lase un comentariu cu „hei, îmi place ce scrii aici” și o să descopăr că și mie îmi place ce scrie pe-acolo, mult, și o să-mi schimbe perspectiva și o să fiu mai bogat spiritual. Am avut experiențe pe-aproape, dar n-aș zice că am fost cu mult mai bogat spiritual. Nu-i asta mare supărare, dar dacă tot eram la bilanț… Mai încerc.

Probabil că balanța între cronici de meci/carte/călătorie/concert vs. postări despre ce cred, gândesc și sunt eu înclină mult prea mult în favoarea primelor. Încerc să lucrez asta, da-i greu: cele dintâi sunt despre chestii care se întâmplă cu regularitate, celelalte sunt despre gânduri care-mi apar în cap și dacă nu sunt atent dispar în noapte, de unde au venit.

Poate că frecvența e puțin underwhelming dar eu m-am împăcat cu asta. Nici nu poți să spui lucruri prea interesante dacă postezi de 4 ori pe zi. Doar uitați-vă la cel mai popular blog din România :-P. Cred că pentru cine citește ar fi bine dacă ar fi ceva mai regulat, să știe când să se aștepte la ceva nou. Ținta pentru anul ăsta e pe la o postare pe săptămână, dar cum se vede, tot îmi ies 0 în unele săptămâni și 3 în altele. Oh well.

Fur o idee de la Nadia și închei cu un top 5 al celor mai citite articole de la începutul lumii, sau măcar de la mutarea pe WordPress, ceea ce-i cam tot aia cu sfârșitul lumii, că atunci aveam 18 ani, eram mic și inocent:

 1. Blm plm, care constă în poezia „Cântecul monstrului din Loch Ness”, unde ajung mulți copii care caută pe Google cu disperare comentarii la mica glumiță literară a lui Edwin Morgan. Dacă mă-ntrebați pe mine, profesorii sunt idioți.
 2. Solomon Marcus, în care spun dacă-mi place Solomon Marcus. Nu știu dacă asta e bine sau rău, dar se pare că nu mulți alți oameni spun de ce le place și atunci Google îmi trimite mulți vizitatori încoace.
 3. Nostalgii la sfârşit de liceu, în care le spun eu unor oameni din liceu la care țin mult că aș vrea să-i mai am în preajmă mult timp de-acum încolo. Și din fericire pe mare parte din ei îi am, iar alții sunt un pic împiedicați de faptul că-s pe alte meridiane și fusuri orare, dar îi simt pe-aproape. Mersi, băi.
 4. Kinder felie de lapte?!, unul din cele mai lipsite de conținut articole de pe internet, unde ajung oamenii căutând pe Google numele produsului respectiv.
 5. Nichita Stănescu – Cântec, o poezie altfel superbă, dar unde mi-e că mă ajută faptul că el și are mai multe cu numele ăsta.

În concluzie, ăsta e un loc unde ajung oamenii căutând pe Google câte-o poezie sau un nume, își notează ce le trebuie pentru referatul pe care-l scriu atunci, se crucesc și fug pentru a nu se mai întoarce niciodată. Oh well. Așa merg lucrurile.

Voie bună!

5 răspunsuri la „5 ani

   • Some phrases better than others!
    It must also be noted that I have become so accustomed to reading articles with Google Translate’s imperfect English that by now it has become quite comprehensible to me.

    • Haha, welcome!
     For stuff that doesn’t seem make sense with auto-translate, you could ask me (use this power in moderation, of course). It’s interesting to have someone reading like this!
     Don’t you just love how inevitably, with any Finnish text, there will be a few words Google Translate just gives up on and leaves them as they are?

     • Aha! I used to get such a kick out of pointing that out to friends.
      Occasionally entire websites would appear more or less unchanged post-Translate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s